Karriärdagen 2021

En arbetsmässa för dig mellan 18-65 år

Välkomna till Samhällsmatchens Karriärdag

Sedan 2019 har Samhällsmatchen arrangerat vår arbetsmässa Karriärdagen. Målet med Karriärdagen är att matcha ihop individer som står långt från arbetsmarknaden till ett jobb. Karriärdagen som denna gång anordnas den 20 maj kommer att vara en digital sådan. 

Karriärdagen riktar sig till dig som är mellan 18 och 65 år och som söker en heltid-, deltids-, extra-, eller timanställning med företag i Hammarby Fotbolls nätverk. Men även med andra företag i Stockholm som söker personal. Samtliga företag och kommuner som medverkar under Karriärdagen har just nu ett uttalat rekryteringsbehov och vill hitta sin nästa stjärna - den stjärnan kanske är just DU.

Så här såg det ut sist vi anordnade vår Karriärdag: 

 

Digital arbetsmässa

Precis som ovan nämnt kommer Karriärdagen den 20 maj vara en digital sådan. Den 16 februari 2021 anordnade vi vår första digitala arbetsmässa Sommarjobbsmässan och upplägget med Karrirädagen kommer att vara snarlik detta. Här nedan ser ni hur det såg ut då: 


Här är företagen som deltar på årets mässa.

Möt några av dom företag som medverkar vid vår Karriärdag

Helena Öberg, CCEP

Andreas Jonsson, Hammarby Fotboll Arrangemang

Eric Hedrin, Patricio Aravena & Tia Tuhkunen, Levy Restaurants

Johanna Unnebäck, Sefina Pantbank

Josefine, TUI Recruitment Executive

Linda Worm-Muller Bay & Arris Tsilichristos Volkswagen Stockholm

Så här går årets mässa till

_MG_5446.jpg

I år har vi på grund av pandemin fått tänka om och tänka till. Istället för att få träffas vid ett tillfälle så har vi öppnat upp denna hemsida där alla medverkande företag och kommuner finns presenterade. 

Den 20 maj kl. 10.00 kommer vi att ordna ett liveevent. Där kommer företagen få berätta vad dem söker för profiler samtidigt som du kan fånga upp tips som ökar chansen till att nå ett jobb.

Programmet kommer skickas ut tillsammans med länk efter att du anmält dig till eventet. Härlig inspiration och konkreta tips utlova, så spana in hur du anmäler dig här nedan!

Så här anmäler du dig till eventet

_MG_1604.jpg

 

Att anmäla sig till Karriärdagen är helt kostnadsfritt. Du anmäler dig till eventet genom länken här nedanför. Observera att det är viktigt att du skriver en korrekt mejladress då bekräftelsen på din anmälan samt länk och information till eventet kommer att skickas till denna mejladress. 

Anmälan är stängd.

Tips till dig som söker jobb

HR.jpg

Här kommer några konkreta tips från Marie, Irene och Åsa som jobbar inom HR på Stena Fastigheter. Tips som kan vara bra att ta till sig nu när du ska söka jobb!

 

  • Undvik floskler.  Skriv eller säg exempelvis inte ”Jag är bra på att ha många bollar i luften” utan underbygg istället dina påstående med exempel och beskriv i vilka situationer u haft användning i exempel detta fall din simultankapacitet, och vad blev resultatet.
  • Korrekturläs ditt CV och personliga brev.  Kolla så det inte är några stavfel i ditt CV eller personliga brev.
  • Tänk på layouten.  Använda ett snyggt och framförallt tydligt typsnitt i ditt CV och personliga brev.
  • Vad kan du tillföra? När du skriver din ansökan fundera på varför just du vill ha jobbet och vad du skulle kunna tillföra.
  • Ring innan.  Innan du skickar in ansökan kan det vara bra att ringa. Då har du möjlighet att ställa de frågor du har kring jobbet samt att du kan skapa en personlig kontakta som kan skilja ut dig från andra som söker 
  • Beskriv de erfarenheter du har. Innan du skriver din ansökan, fundera på vilka erfarenheter du har sedan tidigare som kan vara bra för det aktuella jobbet. Har du inte jobbat tidigare har du kanske andra erfarenheter? Exempelvis om du haft uppdrag som fotbollsdomare så är du bra på att ta snabba beslut. Har du varit ledare på kollo eller liknande så har du erfarenhet att leda andra och om du är med i någon lagsport så vet du hur man är en bra lagkamrat och skapar bra samarbete. 

 

Möt några av dem som vi lärt känna under vårt arbete

En vanlig dag kan variera. Ibland jobbar jag som biljettkontrollant. Ibland jobbar jag i kassan och säljer biljetter. Så det kan vara så, men jag började som publikvärd när jag kom hit.

Abdiqani Yusuf

Det här jobbet det ger mig något att göra på dagarna, jag får röra på mig, jag får tänka och jag får träffa folk

Magnus Bergström

Man lärde sig en del "skills" som man kan använda sig av i arbetsvärlden. Samtidigt känns det som att vi byggt ett band till dom som jobbat för Stena, så man kan använda dom som referens, kanske komma tillbaka till dom. För framtiden kan jag se att det här kommer vara till stor hjälp.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor