Sommarjobbsmässan 2021

Välkomna till Samhällsmatchen och Stena Fastigheters Sommarjobbsmässa

För tredje året i rad arrangerar Samhällsmatchen och Stena Fastigheter en sommarjobbsmässa. Tidigare år har mässan varit en fysisk sådan, men i år får vi ställa om till en digital!

Vi gör detta för vi vill ge dig som är 16 och 21 år möjligheten till en bra start i arbetslivet, kanske till och med din första rad på Cv:t. Därför kopplar vi samman dig som söker sommarjobb, lovjobb och extrajobb med företag i Hammarby Fotboll och Stena Fastigheters nätverk. Men även med andra företag i Stockholm som söker personal. Samtliga företag och kommuner som medverkar under sommarjobbsmässan har just nu ett uttalat rekryteringsbehov och vill hitta sin nästa stjärna - den stjärnan kanske är just DU.

 


Missade du Sommarjobbsmässan?

Missade du vår digitala Sommarjobbsmässa som gick av stapeln den 16 februari? Nu har du möjlighet att se sändningen på nytt. Ni finner sändningen från vår Sommarjobbsmässa här nedan: 

Här kan du se Sommarjobbsmässan 2021

Här är företagen och kommunerna som deltar på årets mässa.

Tips till dig som söker jobb

HR.jpg


Här kommer några konkreta tips från Marie, Irene och Åsa som jobbar inom HR på Stena Fastigheter. Tips som kan vara bra att ta till sig nu när du ska söka jobb!

 

  • Undvik floskler.  Skriv eller säg exempelvis inte ”Jag är bra på att ha många bollar i luften” utan underbygg istället dina påstående med exempel och beskriv i vilka situationer u haft användning i exempel detta fall din simultankapacitet, och vad blev resultatet.
  • Korrekturläs ditt CV och personliga brev.  Kolla så det inte är några stavfel i ditt CV eller personliga brev.
  • Tänk på layouten.  Använda ett snyggt och framförallt tydligt typsnitt i ditt CV och personliga brev.
  • Vad kan du tillföra? När du skriver din ansökan fundera på varför just du vill ha jobbet och vad du skulle kunna tillföra.
  • Ring innan.  Innan du skickar in ansökan kan det vara bra att ringa. Då har du möjlighet att ställa de frågor du har kring jobbet samt att du kan skapa en personlig kontakta som kan skilja ut dig från andra som söker 
  • Beskriv de erfarenheter du har. Innan du skriver din ansökan, fundera på vilka erfarenheter du har sedan tidigare som kan vara bra för det aktuella jobbet. Har du inte jobbat tidigare har du kanske andra erfarenheter? Exempelvis om du haft uppdrag som fotbollsdomare så är du bra på att ta snabba beslut. Har du varit ledare på kollo eller liknande så har du erfarenhet att leda andra och om du är med i någon lagsport så vet du hur man är en bra lagkamrat och skapar bra samarbete. 

Möt några av dem som vi lärt känna under vårt arbete

En vanlig dag kan variera. Ibland jobbar jag som biljettkontrollant. Ibland jobbar jag i kassan och säljer biljetter. Så det kan vara så, men jag började som publikvärd när jag kom hit.

Abdiqani Yusuf

Det här jobbet det ger mig något att göra på dagarna, jag får röra på mig, jag får tänka och jag får träffa folk

Magnus Bergström

Våra resultat för Sommarjobbsmässan

Anställningar
Har deltagit på våra arbetsmässor
Genomförda mässor
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor